fbpx

Vakuumpakker – jegerens nest beste venn

jun 24, 2019Aktuelt, Produktomtaler

Av Fred Ivar Aasand – 

Jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte meg før jeg fikk en skikkelig vakuumpakker i huset. Når du er så privilegert at du kan bruke noen høstdager i fjellet og du i tillegg er heldig å kan ta meg deg noe av verdens beste råvarer hjem, bør videreforedlingen også skje på første klasse. Førsteklasses videreforedling og lagring innebærer etter min mening vakuumpakking. Det opprettholder kvaliteten og forlenger holdbarheten betraktelig. Og så er det jo så lett, problemfritt og tidsbesparende.

Kvalitet og ikke pris

Gå for kvalitet og ikke pris når du skal anskaffe vakuumpakker. Jeg lånte et par pakkere i lavere prissjikt et par høster, men det ble mer frustrasjon enn nytte. Når du først skal vakuumpakke bør maskinen klare tilstrekkelig vakuum og sveisen må bli tett – hver gang!

Vakumpakking av speket reinsdyrlår.

Enkel i bruk

Jeg anskaffet for en tid siden en LaVa 300 Premium og har så langt meget god erfaring med denne pakkeren. Den gjør jobben og vel så det til mitt bruk. Og ikke minst, den er veldig enkel i bruk – nesten helautomatisk. Man stiller kun inn på anbefalt sveisetid (avhengig av posevalg), putter råvaren i posen og legger den på angitt sted i maskin, lukker igjen lokket og presser det lett ned. Vipps – så suges luften ut av posen og posen sveises igjen.

Med denne maskinen blir det en dobbel sveis, og jeg har kun ved et fåtall tilfeller opplevd lekkasje i sveisen. Dette har jeg heldigvis oppdaget med en gang og bare kjørt prosessen en gang til. Jeg tror et godt sveiseresultat henger sammen med at man bruker kvalitetsposer, men dette har jeg ikke sjekket og derfor bare noe jeg antar. Jeg har kun brukt leverandørens anbefalte poser, men velg i hvert fall poser som er egnet for direkte kontakt med mat og lagring over tid. Poser fås både på rull og i pakker med enkeltposer.

Problemfri vakuumpakking

Forskjellen på LaVa 300 og de vakuumpakkerne jeg tidligere har brukt går på problemfri drift – ikke lekkasjer i sveisen og ingen varmgang som gjør at du må vente før neste sveising. Vakuumpakkeren støyer litt – så ikke velg pakking når din bedre halvdel skal se favorittprogrammet på TV hvis du har åpen kjøkkenløsning.

Jeg har stort sett bare brukt pakkeren til kjøtt, fisk og mengder av middagsrester. Det skal gå fint å pakke sauser, supper o.l også, men dette har jeg ikke gitt meg i kast med enda…

LaVa har 12 års garanti på sine vakuumpakkere og det finnes flere modeller å velge blant. Modell V300 Premium koster i underkant av kr 5000,-.
Leverandør: Lava Scandinavia AS
www.lava-scandinavia.no

Vakumpakking av spekede rypebryst.

Ferdig spekede og vakuumpakkede rypebryst.

Pin It on Pinterest

Share This