fbpx

Reinjegeren – DVD

jul 8, 2019Produktomtaler

Per Forsetlund har laget flere filmer hvor blant annet reinsjakt i Forollhogna villreinområde har stått i fokus. I den siste filmen «Reinjegeren» tar han oss igjen med til grensefjellene mellom Hedmark og Trøndelag. Forollhogna er velkjent for de fleste fjellentusiaster og for mange jegere noe av det ypperste med tanke på rype- og villreinjakt.

Forollhogna byr på praktfulle omgivelser, og foruten jaktscener inneholder filmen mange fine naturscener fra det storslagne fjellområdet.

Dette er en ærlig jaktfilm totalt blottet for jåleri og stæsj. Her vises jaktscener på store og små reinsdyr, og filmen viser også noen scener som understreker at jakt på villrein ikke bestandig er like enkelt.

Vi følger i stor grad hovedperson, Endre Kosberg, på ulike jaktturer. Det starter med en liten jakttur innom Knutsø, før resten av turene går i Forollhogna. Endre Kosberg tar blant annet med seg en skoleklasse på jakt, og han guider jegere inn mot reinsflokkene og følger en ung, fersk jeger fram til sitt første storviltfall.

Avslutningsvis er vi med på hovedpersonens spennende jakt på en praktfull Hognabukk. Geviret fra bukken ble målt til 966,5 poeng og kåret til årets reingevir i 2016. Ikke vanskelig å forstå skytterens glade utbrudd etter denne fellingen: ”Det her e jammen ta me livet altså”.

Produksjon: Pers Naturvideo, 2018
Spilletid: 60 min
Pris: kr 300,-

Pin It on Pinterest

Share This